• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Dünyada bir ilk: Bosch ve Mercedes-Benz'in sürücüsüz park sisteminin ticari kullanımı onaylandı

Yakında Stuttgart Havalimanı'ndaki APCOA otoparkına geliyor

GÜNCEL 2.12.2022 11:10:44
Dünyada bir ilk: Bosch ve Mercedes-Benz

Yakında Stuttgart Havalimanı'ndaki APCOA otoparkına geliyor

 

  • Almanya’da ticari kullanım konusunda resmi onay verilecek dünyadaki ilk yüksek seviyeli otonom sürücüsüz (SAE Seviye 4) park işlevi Otonom vale park servisi oldu.
     
  • Yüksek seviyeli otonom ve sürücüsüz park sistemi, aracı tamamen bağımsız bir şekilde alıyor ve geri getiriyor.
     
  • İşlev, ilk olarak Almanya’nın Stuttgart Havalimanı’ndaki P6 otoparkında, INTELLIGENT PARK PILOT ile donatılmış belirli S-Serisi ve EQS varyantları için kısa bir süre sonra sunulacak.
     
  • APCOA'nın Stuttgart Havalimanı'ndaki P6 otoparkı, dünyada sürücüsüz park sisteminin ticari kullanımını sağlayan ilk otopark olacak.
     
  • Sürücüler rezervasyon, temassız giriş-çıkış ve nakitsiz ödeme için APCOA FLOW dijital mobilite platformunu kullanabilir.
     

Bosch ve Mercedes-Benz otonom sürüş yolunda önemli bir dönüm noktasına ulaştı: Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA), Stuttgart Havalimanı'nda APCOA tarafından işletilen P6 otoparkında kullanılmak üzere yüksek seviyede otonom park sistemini onayladı. Böylece otopark, dünyada ticari kullanım amaçlı resmi olarak onaylanacak dünyadaki ilk SAE Seviye 41 yüksek seviyede otonom sürücüsüz park işlevi olma özelliğini kazandı. Otonom sürüşün teknolojik gelişimi, geleceğin mobilitesinde önemli bir rol oynuyor. Araç ve altyapının sürüş ve manevrayı devralması ile sürücüler, dar otoparklarda park yeri aramak ve manevra yapmak için harcanan zaman yerine dikkatlerini başka şeylere yöneltebilecek.

 

Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Geliştirme ve Satın Almadan Sorumlu Baş Teknoloji Sorumlusu Markus Schäfer, “Teknoloji ortağımız Bosch ile birlikte geliştirilen yüksek seviyede otonom ve sürücüsüz park işlevimizin müşterilerin kullanımına yönelik dünyanın ilk onayı, inovasyon liderliği ile 'Alman Yapımı' ifadesinin el ele gittiğini gösteriyor. DRIVE PILOT Seviye 3 sistemimizin pazara sunulmasının ardından, bu yıl INTELLIGENT PARK PILOT servisimizle park etme için yakında bir Seviye 4 sistemi sunacağız. Müşterilerimize teknolojinin hayatı nasıl kolaylaştırabileceğini ve değerli zamanı nasıl geri kazanabileceğini gerçek anlamda gösteriyoruz.” dedi.

 

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri İş Sektörü Başkanı Dr. Markus Heyn, “Sürücüsüz park etme, otonom mobilitenin önemli bir parçasıdır. Ortağımız Mercedes-Benz ile birlikte geliştirdiğimiz yüksek seviye otonom park etme sistemi, bu geliştirme yolunda ne kadar ilerlediğimizi gösteriyor. Günlük otonom sürüş, sürücüsüz park etme ile başlayacak. Bosch, en başından beri otoparklardaki altyapıyı akıllı hale getirme yaklaşımını benimsedi. Bu nedenle bu alanda standartlar belirledik. Gelecekte amacımız, giderek daha fazla sayıda otoparkı gerekli altyapı teknolojisiyle donatmaktır ve önümüzdeki birkaç yıl içinde dünya genelinde yüzlerce otopark yapmayı planlıyoruz.” dedi.

 

APCOA PARKING Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Frank van der Sant, “Bosch, Mercedes-Benz ve Stuttgart Havalimanı'ndaki iş ortaklarımızla birlikte sürücüsüz ve temassız park etme konusunda başarılı bir şekilde ağa bağlı bir sistem geliştirdiğimiz için son derece mutluyuz. Dijital platformumuz APCOA FLOW; rezervasyon yapmak, otoparka temassız erişim sağlamak ve garajda kalma ücretini otomatik olarak faturalandırmak için kullanılabilir. Müşterilerimiz için bu, planlama kesinliği, neredeyse hiç zaman kaybı olmaması, kısa mesafeler ve temassız ve nakitsiz park etme süreci ile ilgili kolaylık açısından büyük bir kazanç anlamına geliyor.” dedi.

 

Stuttgart Havalimanı'nı işleten Flughafen Stuttgart GmbH'nin yönetim sözcüsü Walter Schoefer, “Bu küresel gala için havalimanı olarak STR'nin seçilmesinden gurur duyuyoruz. Bu proje bölgemizin ne kadar yenilikçi olduğunu gösteriyor. Otonom Vale Park servisi, özellikle aceleleri olduğunda ve otomobillerini hızlıca havaalanına park etmek istediklerinde uçak yolcularımızın konforunu ve rahatlığını artırıyor ve zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.” dedi.

 

Sürücüsüz park etmenin arkasındaki teknoloji

Sadece akıllı telefonda bulunan bir uygulamaya basarak otomobili otoparka sokmak, otoparktan çıkarmak ve park yerine göndermek - Otonom Vale Park servisinin bir sürücüye ihtiyacı yok. Sürücü, artan zamanını değerlendirmek için otoparktan ayrıldığında, araç belirlenen alana kendisi gider ve park eder. Daha sonra araç, alım noktasına tamamen aynı şekilde geri döner. Bu süreç, Bosch tarafından sağlanan ve otoparka kurulan akıllı otopark altyapısı ve Mercedes-Benz otomotiv teknolojisi arasındaki etkileşime dayanır. Otoparktaki Bosch sensörleri, sürüş koridorunu ve çevresini izler ve aracı yönlendirmek için gerekli olan bilgileri sağlar. Araçtaki teknoloji, altyapıdan aldığı bilgileri sürüş manevralarına dönüştürür. Böylece araç, otoparkın katları arasında geçiş yapmak için rampalardan kendi kendine yukarı çıkabilir ve aşağı inebilir. Altyapı sensörleri bir engel algıladığında araç fren yapar ve güvenli bir şekilde tamamen durur. Ancak rota temizlendikten sonra yoluna devam eder.

 

2019'da Bosch ve Mercedes-Benz, Stuttgart'taki Mercedes-Benz Müzesi'nin kapalı otoparkının günlük operasyonlarında geliştirme araçlarını insan gözetimi olmadan kullanarak Otonom Vale Parkını işletmek için dünyanın ilk özel iznini aldı. Şu anda verilen onay, bunun ötesine geçerek, Stuttgart Havalimanı'ndaki P6 otoparkında özel araçlarla ticari işletmeye izin veriyor. Onayın dayanağı, Temmuz 2021'de Almanya'da yürürlüğe giren ve motorlu taşıtlar için SAE Seviye 4¹ uyarınca sürücüsüz sürüşe izin veren bir kanundur (BMDV - Almanya otonom sürüşte dünya lideri olacak). Bu kanunun otopark sistemine uygulanması, Almanya Federal Dijital ve Ulaştırma Bakanlığı (BMDV) ve KBA ile yakın koordinasyon içerisinde hayata geçirildi. 20 Mayıs 2022'de Alman parlamentosunun üst meclisinden geçen AFGBV (otonom sürüş direktifi), Seviye 4 araçların karşılaması gereken Alman karayolu trafik kanunu kriterlerini açıkça belirtiyor.

 

Şirketler, sürücüsüz park hizmetini Stuttgart Havalimanı'ndaki APCOA P6 otoparkında kademeli olarak devreye almayı planlıyor. Kullanıma sunulduğu günden itibaren, Temmuz 2022'den bu yana üretilen ve “Mercedes me connect”in bir parçası olarak INTELLIGENT PARK PILOT 2 servisine sahip olan ve bu hizmeti etkinleştiren araç çeşitlerinde S-Serisi ve EQS modellerine sahip ilk müşteriler, P6 otoparkında bu işlevi kullanabilecek. Sürücüler önceden park yeri ayırtmak için “Mercedes me” uygulamasını kullandıklarında, araçlarını önceden belirlenmiş bir iniş alanına bırakabilirler. Tüm yolcular araçtan indikten sonra uygulama park manevrasını başlatır. Park sistemi, rezerve edilen park yerine giden yolun açık olup olmadığını ve diğer tüm teknik gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığını kontrol eder. Gereksinimlerin uygun olması halinde sürücüler, uygulamada akıllı altyapının aracın kontrolünü ele aldığını onaylayan bir bildirim alır. Daha sonra otoparktan ayrılabilirler. Araç otomatik olarak çalışır ve park yerine kendi yolunu bulur. Sürücü, otomobilini kapalı otoparktan almak istediğinde, akıllı telefon komutuyla otomobili çağırabilir. Sonrasında araçlar, önceden belirlenmiş bir alım noktasına doğru kendisi gelir.

 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13